Αποτελέσματα υπηρεσίας υποστήριξης Διανοητικής Ιδιοκτησίας από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ανέπτυξε τα τελευταία χρόνια έναν εκτεταμένο μηχανισμό παροχής υπηρεσιών υποστήριξης σε θέματα καινοτόμου επιχειρηματικότητας
FutureEnterprise – FP7
Παρουσίαση έργου FutureEnterprise, 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο (FP7)
Υποστήριξη σε θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας
Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ παρέχει δωρεάν υποστήριξη σε θέματα προστασίας και αξιοποίησης της διανοητικής ιδιοκτησίας των επιχειρήσεων
Πραγματοποίηση επιχειρηματικών αποστολών από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι επιχειρηματικές αποστολές των επιχειρήσεων που υποστηρίζει το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, σε εκθέσεις και επιχειρήσεις του εξωτερικού
Υποστήριξη σε θέματα καινοτομίας
Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ παρέχει δωρεάν υποστήριξη σε θέματα οργανωτικής και τεχνολογικής καινοτομίας μέσα από την εκπόνηση εξατομικευμένων σχεδίων καινοτομίας
Δρόμοι Κρασιού Αθήνας
Με τη συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ δημιουργήθηκε το επιχειρηματικό δίκτυο «Δρόμοι του κρασιού Αθήνας»
Επιχειρηματική αποστολή του CRECOS στο ετήσιο συνέδριο της "FNAIM"
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιχειρηματική αποστολή του CRECOS στο ετήσιο συνέδριο της "FNAIM" με την υποστήριξη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Επιχειρηματική συνάντηση διαχείρισης ακινήτων
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 17/2/2015, η επιχειρηματική συνάντηση του Δικτύου Συντονισμένης Διαχείρισης Διάσπαρτων Ακινήτων (CRECOS), με την υποστήριξη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.
Βράβευση της nutrINsider ως app για το 2015
H nutrINsider βραβεύτηκε ως app της χρονιάς 2015 στο Infocom Mobile World
Oι Δρόμοι του Kρασιού Αθήνας στα Βραβεία Γαστρονόμου 2015
Οι Δρόμοι του Kρασιού Αθήνας - Wines of Athens βραβεύτηκαν στα Βραβεία Γαστρονόμου 2015
Xρυσό βραβείο για το ελαιόλαδο Eirini Plomariou
Το Βιολογικό αφιλτράριστο μονοποικιλιακό Ελαιόλαδο Eirini Plomariou απέκτησε ένα ακόμη Xρυσό βραβείο στην Έκθεση “The Copenhagen International Olive Oil Awards/Competition”.
Πραγματοποίηση επιχειρηματικής αποστολής του CluBE με την υποστήριξη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE) στην EUBCE 2015
Επιχειρηματική Συνάντηση «Δημιουργώντας Επιχειρηματικά Δίκτυα στην Πόλη - Agora of Pandrossou»
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ επιχειρηματική συνάντηση για το cluster "Agora of Pandrossou"

Το  Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ πραγματοποίησε την Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014, επιχειρηματική συνάντηση στο Κέντρο Ελληνικής Παράδοσης (Μητροπόλεως 59), με θέμα «Καινοτομία και Συνέργειες στον Αγροδιατροφικό Τομέα».

Στην επιχειρηματική συνάντηση, το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ παρουσίασε τις προσφερόμενες υπηρεσίες του μέσα από την σκοπιά καινοτομικών πρακτικών σε επιχειρήσεις που έχουν επωφεληθεί από αυτές. Οι παρουσιάσεις, εστίασαν σε συγκεκριμένες και απτές πρωτοβουλίες καινοτομίας, που αφορούσαν σε τρεις περιπτώσεις: α) στην επίσημη πρώτη παρουσίαση του καινοτόμου επιχειρηματικού δικτύου, Δρόμοι του Κρασιού Αθήνας, β) στη Φάρμα Φωτιάδη, με κύριο αντικείμενο την εκτροφή αυτόχθονα μαύρου χοίρου και την παραγωγή καινοτομικών προϊόντων, και γ) στην επιχείρηση Φερέοικος, με κύριο αντικείμενο την ανάπτυξη και ολοκληρωμένη υποστήριξη της καλλιέργειας καθώς και την παραγωγή και τις εξαγωγές προϊόντων σαλιγκαριών.

Στην παρουσίαση συνέβαλαν και οι ειδικοί/εμπειρογνώμονες σε οινογνωσία και γαστρονομία, κ.κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης (Master of Wine) και Γιάννης Μπαξεβάνης (Σεφ), εκθέτοντας τις απόψεις τους.

Η ΓΣΕΒΕΕ και το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων λειτουργούν σε σταθερή βάση μηχανισμούς, με στόχο τη βελτίωση του ευρύτερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος για τις μικρές επιχειρήσεις. Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, λαμβάνοντας υπόψιν του τις ανάγκες των μικρών επιχειρήσεων, έχει συστήσει τα τελευταία χρόνια συγκεκριμένα εργαλεία συμβουλευτικών υπηρεσιών και προς αυτή την κατεύθυνση, παρέχει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες υποστήριξης σε θέματα καινοτομίας και συνεργασιών. Υπό αυτό το πρίσμα, υλοποιούνται σε συνεχή βάση επιμορφωτικά σεμινάρια καινοτομίας, δράσεις συμβουλευτικής σε θέματα καινοτομίας, δράσεις υποστήριξης επιχειρηματικών δικτύων, επιχειρηματικές αποστολές κ.α.

Στην  επιχειρηματική συνάντηση συμμετείχε πλήθος επιχειρήσεων από τον αγροδιατροφικό τομέα, οι οποίες ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα σχετικά προϊόντα που παρουσιάστηκαν. Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής συνάντησης πραγματοποιήθηκαν επιμέρους συναντήσεις μεταξύ επιχειρήσεων προκειμένου να διερευνηθούν προοπτικές συνεργασίας, με σκοπό την σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών.  

Οι παρευρισκόμενοι περιηγήθηκαν επίσης, βιωματικά στο εσωτερικό περιεχόμενο της «καινοτομίας», περνώντας για λίγο στην απέναντι όχθη, στην σκοπιά των ίδιων των επιχειρήσεων που αναπτύσσουν και εφαρμόζουν καινοτομίες σε νέες δημιουργικές διαδρομές, εν προκειμένω διαδρομές κρασιού, χοίρου, σαλιγκαριού. Αυτές τις διαδρομές παρουσίασε την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ στο Κέντρο Ελληνικής Παράδοσης.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ακολούθησε γευσιγνωσία με προϊόντα/προσφορά των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην εκδήλωση και με την ευγενική, φιλική, ουσιαστική και έμπρακτη συνδρομή των εμπειρογνωμόνων, κ.κ. Λαζαράκη και Μπαξεβάνη. 

*Η επιχειρηματική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Ενίσχυση της καινοτομίας και των μορφών συνεργασίας στις μικρές επιχειρήσεις» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013», που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Σχετικά αρχεία:

Joomla Template by Joomla51.com