Αποτελέσματα υπηρεσίας υποστήριξης Διανοητικής Ιδιοκτησίας από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ανέπτυξε τα τελευταία χρόνια έναν εκτεταμένο μηχανισμό παροχής υπηρεσιών υποστήριξης σε θέματα καινοτόμου επιχειρηματικότητας
FutureEnterprise – FP7
Παρουσίαση έργου FutureEnterprise, 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο (FP7)
Υποστήριξη σε θέματα διανοητικής ιδιοκτησίας
Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ παρέχει δωρεάν υποστήριξη σε θέματα προστασίας και αξιοποίησης της διανοητικής ιδιοκτησίας των επιχειρήσεων
Πραγματοποίηση επιχειρηματικών αποστολών από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι επιχειρηματικές αποστολές των επιχειρήσεων που υποστηρίζει το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, σε εκθέσεις και επιχειρήσεις του εξωτερικού
Υποστήριξη σε θέματα καινοτομίας
Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ παρέχει δωρεάν υποστήριξη σε θέματα οργανωτικής και τεχνολογικής καινοτομίας μέσα από την εκπόνηση εξατομικευμένων σχεδίων καινοτομίας
Δρόμοι Κρασιού Αθήνας
Με τη συμβουλευτική και τεχνική υποστήριξη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ δημιουργήθηκε το επιχειρηματικό δίκτυο «Δρόμοι του κρασιού Αθήνας»
Επιχειρηματική αποστολή του CRECOS στο ετήσιο συνέδριο της "FNAIM"
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιχειρηματική αποστολή του CRECOS στο ετήσιο συνέδριο της "FNAIM" με την υποστήριξη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Επιχειρηματική συνάντηση διαχείρισης ακινήτων
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 17/2/2015, η επιχειρηματική συνάντηση του Δικτύου Συντονισμένης Διαχείρισης Διάσπαρτων Ακινήτων (CRECOS), με την υποστήριξη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.
Βράβευση της nutrINsider ως app για το 2015
H nutrINsider βραβεύτηκε ως app της χρονιάς 2015 στο Infocom Mobile World
Oι Δρόμοι του Kρασιού Αθήνας στα Βραβεία Γαστρονόμου 2015
Οι Δρόμοι του Kρασιού Αθήνας - Wines of Athens βραβεύτηκαν στα Βραβεία Γαστρονόμου 2015
Xρυσό βραβείο για το ελαιόλαδο Eirini Plomariou
Το Βιολογικό αφιλτράριστο μονοποικιλιακό Ελαιόλαδο Eirini Plomariou απέκτησε ένα ακόμη Xρυσό βραβείο στην Έκθεση “The Copenhagen International Olive Oil Awards/Competition”.
Πραγματοποίηση επιχειρηματικής αποστολής του CluBE με την υποστήριξη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η συμμετοχή του Cluster Βιοενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE) στην EUBCE 2015
Επιχειρηματική Συνάντηση «Δημιουργώντας Επιχειρηματικά Δίκτυα στην Πόλη - Agora of Pandrossou»
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ επιχειρηματική συνάντηση για το cluster "Agora of Pandrossou"

Στο πλαίσιο των δράσεων υποστήριξης της καινοτομίας και των επιχειρηματικών δικτυώσεων του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, οργανώνονται και πραγματοποιούνται επιχειρηματικές αποστολές, στις οποίες συμμετέχουν επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. Ο σκοπός των επιχειρηματικών αποστολών είναι η ανταλλαγή καλών πρακτικών και η ενίσχυση των προοπτικών συνεργασίας. Μέσα στον Οκτώβριο του 2014, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι παρακάτω επιχειρηματικές αποστολές, με την υποστήριξη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.  

Επιχειρηματικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού Αθήνας – Wines of Athens»

Το επιχειρηματικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού Αθήνας» αποτελεί πρωτοβουλία έξι έμπειρων οινοποιών της ανατολικής Αττικής, που δραστηριοποιούνται από οικογενειακή παράδοση για πολλές δεκαετίες με επιτυχία στον κλάδο του κρασιού.

Στο πλαίσια της ανάπτυξης του οργανωτικού μοντέλου και της στρατηγικής προώθησης των «Δρόμων του Κρασιού Αθήνας» κρίθηκε ιδιαίτερη χρήσιμη η επίσκεψη εκπροσώπων των οινοποιείων του συγκεκριμένου δικτύου στη Βιέννη. Η επίσκεψη έλαβε χώρα  κατά το διάστημα 24-27/10/2014, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν επιμέρους συναντήσεις με εννέα οινοποιεία και χώρους σχετικούς με την παραγωγή και προώθηση κρασιού.

Η Βιέννη αποτελεί ένα πρότυπο για τον σχηματισμό, με σκοπό την αναγνώριση καλών πρακτικών και τη συγκέντρωση επιχειρηματικών εμπειριών. Υπό αυτό το πρίσμα, αναγνωρίστηκαν αρκετά κοινά σημεία ανάμεσα στη Βιέννη και την Αθήνα, όσον αφορά στην αμπελουργική και οινοποιητική παράδοση. Με την συγκεκριμένη αποστολή, τα μέλη του δικτύου ήρθαν σε επαφή με βιεννέζους οινοποιούς, οινολόγους, επαγγελματίες του κρασιού και αποκόμισαν εμπειρίες και ιδέες που θα χρησιμεύουν στην οργάνωση και στην περαιτέρω ανάπτυξη των «Δρόμων του Kρασιού Αθήνας».

Επιχείρηση Fereikos Helix

Η Fereikos Helix, με έδρα την Κόρινθο, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στα τέλη του 2007 και ασχολείται με τη δημιουργία ανοιχτών σαλιγκαροτροφικών μονάδων ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου, αποτελώντας καταλύτη για την ανάπτυξη της σαλιγκαροτροφίας στην Ελλάδα. Ιδρύτριες της εταιρείας είναι οι αδερφές Παναγιώτα και Μαρία Βλάχου.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας Fereikos Helix (κ.κ. Μαρία Βλάχου και Παναγιώτα Βλάχου) πραγματοποίησαν με την υποστήριξη του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, επιχειρηματική αποστολή στη «Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών SIAL 2014» στη Γαλλία. Στο πλαίσιο της έκθεσης, η οποία έλαβε χώρα στις 19-23/10/2014, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με εν δυνάμει συνεργάτες και με εκτροφείς από τη διεθνή αγορά με σκοπό την σύναψη νέων επιχειρηματικών συμφωνιών.  

Πληροφορίες: http://www.sialparis.com/

Επιχείρηση Evenplast

H Evenplast ιδρύθηκε το 1977 και εξειδικεύεται αποκλειστικά στην παραγωγή υλικών επιπλοποιίας ενώ τα τελευταία χρόνια η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα καινοτόμο προϊόν.

Το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ υποστήριξε την εν λόγω επιχείρηση στη διαμόρφωση κατάλληλου σχεδίου προστασίας του καινοτόμου προϊόντος καθώς και στη διεύρυνση των δυνατοτήτων της εμπορικής αξιοποίησης του στις διεθνείς αγορές. Σε συνέχεια της διαδικασίας αυτής, κρίθηκε ιδιαίτερα χρήσιμη η υποστήριξη της επιχείρησης, ως προς την επίσκεψη της, στην ετήσια διεθνή εμπορική έκθεση SICAΜ, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 14-17/10/2014 στην Ιταλία.

Στην ετήσια διεθνή εμπορική έκθεση SICAM, εκθέτες από όλo τον κόσμο εκθέτουν τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά προϊόντα, εξαρτήματα και ενδιάμεσα προϊόντα της βιομηχανίας επίπλου, παρουσιάζοντας τις νέες τάσεις στο χώρο. Ο ιδιοκτήτης της evenplast Ιωάννης Μπίλης είχε τη δυνατότητα, μέσω της επίσκεψης του στην έκθεση, να πραγματοποιήσει επαφές με στόχο την επίτευξη αντίστοιχων επιχειρηματικών συμφωνιών.

Πληροφορίες: http://www.exposicam.it/english/index.asp

Joomla Template by Joomla51.com